GEMEENTEBLADTerpeborch 1 te Rosmalen: Beschikking hogere grenswaarde ten behoeve van de realisatie van een tweetal woningen en 7 appartementen (Wet geluidhinder)

Bekendmaking voor Natuur en milieu | Organisatie en beleid in s-Hertogenbosch

Geplaatst op Lokaalnieuwsrosmalen.nl op: 21-05-2024

  1. Bekendmakingen rosmalen
  2. gmb-2024-113740

Natuur en milieu | Organisatie en beleid Terpeborch Rosmalen Bekendmakingen

Meer info over Bekendmakingen gemeente Rosmalen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het hogere grenswaarden voor geluid heeft verleend voor een tweetal woningen en 7 appartementen op locatie Terpeborch 1 te Rosmalen en deze beschikking met ingang van 18 maart 2024 gedurende zes weken ter inzage ligt. De reden voor het verlenen van de hogere waarden geluid is dat de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeer met maximaal 12 dB wordt overschreden ten gevolge van de Rodenborchweg. De locatie is kadastraal bekend als Rosmalen, sectie M, nummer 0807.ProcedureOp 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Daardoor is onder meer de Wet geluidhinder en bijbehorende regelgeving komen te vervallen. De formele procedure tot het afgeven van hogere waarden middels een apart besluit, het nemen van een hogere waarden besluit, komt daarmee ook te vervallen. Uit artikel 3.5, eerste lid, aanhef en onder b, van de Aanvullingswet geluid Omgevingswet volgt echter dat in bepaalde gevallen het recht zoals dat gold voor het tijdstip voor inwerkingtreding van de Omgevingswet, van toepassing blijft. Dit geldt onder meer voor hogere waarden besluiten bij een bestemmingsplanwijziging, indien de aanvraag/onderbouwing is ingediend voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Dat is in dit geval aan de orde.Dit betekent dat de Wet geluidhinder (op grond van hoofdstuk VI) en het Besluit geluidhinder (hoofdstuk 3 – Wegen) van toepassing blijven en de basis vormen voor het afgeven van hogere waarden voor wegverkeerslawaai. De procedure voor het vaststellen van hogere grenswaarden dient volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht te verlopen. PublicatieOp 15 maart 2024 wordt melding gedaan van de beschikking op www.overheid.nl. Vanaf 18 maart 2024 ligt de beschikking met bijbehorende stukken ter inzage op het Stadskantoor aan de Wolvenhoek 1 te ’s-Hertogenbosch. U kunt hier op afspraak terecht van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur Op donderdag is er ook een avondopenstelling tot 20.00 uur.BeroepIn de periode van maandag 18 maart tot en met maandag 29 april 2024 kan tegen de beschikking beroep worden ingesteld. Beroepschriften moet u richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist is, is het mogelijk om een verzoek tot schorsing of voorlopige voorziening in te dienen bij de Raad van State. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.InformatieVoor een mondeling toelichting, het indienen van mondelinge zienswijzen, een gedachtewisseling of meer informatie kunt u op werkdagen telefonisch contact opnemen met de heer Ton Verhoeven van de afdeling Leefomgeving, telefoon (073) 615 91 30. Bij geen gehoor kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Leefomgeving (073 - 615 53 52).‘s-Hertogenbosch, 12 maart 2024

Unknown

 Lokaalnieuwsrosmalen.nl Redactie

Lokaalnieuwsrosmalen.nl Redactie

Onze redactie krijgt van de gemeente altijd een overzicht van de laatste bekendmakingen en aanvragen voor vergunningen in Rosmalen. Wij proberen deze altijd z.s.m. op onze site te plaatsen, zodat jij op de hoogte blijft van wat er speelt in jouw omgeving.

Overige Vergunningen Rosmalen

Heb je een opmerking over een van de bekendmakingen?

We antwoorden graag op je bericht. Laat het ons weten door contact met ons op te nemen.